oficiální web obce

Ráda bych vás všechny pozdravila v novém roce a popřála vám všem hodně štěstí a zdraví.


V těchto dnech byly do vašich schránek doručeny volební lístky pro volbu prezidenta ČR. Pokud jste je někdo neobdržel nebo máte nějaký dotaz, kontaktujte nás na OÚ. Volby prezidenta ČR proběhnou již tento pátek a sobotu 13. a 14. ledna. Volební místnost se nachází v budově obecního úřadu a není bezbariérová. Volební místnost bude v pátek 13.ledna  otevřena od 14:00–22:00 hodin, v sobotu 14. ledna od 8:00–14:00 hodin. Nezapomeňte si přinést platný doklad totožnosti a obdržené volební lístky.


Ráda bych vás pozvala na bruslení tuto neděli  15.ledna na stadion Ludvíka Koška v Turnově. Bruslení máme zamluvené od 9:15 do 10:15 a je pro vás a občany Lažan zdarma. Pro letošní rok máme zamluvené 4 termíny bruslení-přehled datumů a časů najdete ve vitrínách v obci, na webu a facebookových stránkách obce. Teplý čaj a sušenka budou na místě k dispozici. Všichni jste srdečně zváni.


VZHLEDEM K TOMU, ŽE JSOU AKTUÁLNÍ PLATBY ZA ODPADY A PSY, PŘIPOMENU NĚKOLIK DŮLEŽITÝCH INFORMACÍ:
Výše poplatku za odpady se v roce 2023 nemění, zůstává stejná jako v roce 2022 – 0,60 Kč za 1l. poplatek za pejsky se také nemění je stále 100,- za každého jednoho psa.
Výše poplatku se odvíjí podle velikosti popelnice a četnosti svozu. 
Pokud budete požadovat změnu velikosti sběrné nádoby nebo četnosti svozů, je tuto skutečnost potřeba nahlásit nejdéle do 15. v měsíci, tak, aby tato změna mohla být provedena od 1. dne měsíce následujícího. Změnový list je ke stažení na webových stránkách a facebooku obce, nebo si ho osobně přijďte vyzvednout a zrovna vyplnit na úřad.
Splatnost poplatků je do 30. 4. daného kalendářního roku a to buď převodem na účet obce, nebo osobně na obecním úřadě. Variabilní symbol máte stále stejný, na vyžádání vám ho sdělíme i po telefonu. 
Svozovým dnem zůstává středa.

Byly vypsány termíny sběru velkoobjemového odpadu. Sběr bude vždy v sobotu v čase od 9:00 do 12:00 hodin. Plakátky jsou vyvěšeny ve vitrínách, na webu a facebooku obce.


Živé vánoční stromečky můžete odkládat do kontejneru u obecního úřadu. Prosím před odložením je ořezejte. Nechtěné umělé stromky bude možné vyhodit 25.března do sběru velkoobjemového odpadu.