oficiální web obce

Dovolte nám připomenout, že 11. května končí Sčítání 2021. Dosud se sečetly už více než dvě třetiny obyvatel České republiky.
Sčítání je zcela jedinečným zdrojem dat o obyvatelstvu. Data jsou často využívána při přípravě žádostí o financování nejrůznějších projektů obcí. Výsledky sčítání mají také přímý vliv na výpočet podílu obcí na daňových výnosech v souladu se zákonem o rozpočtovém určení daní.

Na webu https://scitani.cz  je zveřejněná tabulka s přehledem aktuální online sečtenosti, ve které si můžete snadno zjistit, jak je na tom konkrétně naše obec.

Sečíst se je možné do 11. května online na webu  https://scitani.cz/ nebo prostřednictvím listinného formuláře. S ohledem na epidemickou situaci doporučujeme vyplnit elektronický formulář.
Pokud se někdo nesečte online, musí vyplnit listinný formulář. Sčítací komisaři je roznášejí od 17. dubna. Druhé kolo pokusů o jejich doručení zahájí v pátek 30. dubna. Formuláře si lze vyzvednout i na kontaktních místech sčítání zřízených na více než 800 pobočkách České pošty a krajských správách Českého statistického úřadu.
Aktuální informace o zapojených sčítacích komisařích a adresy kontaktních míst jsou zveřejněny na webu České pošty. Vyplněný listinný sčítací formulář lze do 11. května odeslat zdarma poštou v odpovědní obálce, kterou od nás obdržíte, nebo odevzdat na kterémkoliv kontaktním místě sčítání.


Informace ke  sčítání

Sčítání 2021_seznam kontaktních míst